Over Frank Bergkamp

Full stack marketeer

Frank Bergkamp 2

Het is maandagochtend vroeg. Je parkeert je auto achter de zaak en je wilt de voordeur openen. Het blijkt dat je niet de eerste bent, de deur is al open. Terwijl je in de pantry je eerste verse koffie tapt, zie je een ontspannen discussie van het salesteam in de vergaderruimte. De stip aan de horizon is zichtbaar. Voor iedereen.

Ideale praktijk
Je loopt naar je kamer, start de computer op, checkt je mail en je bent klaar. Je gaat verder met je opdracht, namelijk voorwaarden scheppen om een succesvolle onderneming te zijn. Dit is de DGA in de ideale praktijk.

Goede start
Soms is de werkelijk net even anders. Voor mij is de werkelijkheid een tijd ook even anders geweest. Na mijn eerst baan als Account Executive bij een reclamebureau, ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Met mijn compagnon genoot ik van het pionieren en het groeien. Het ging zo goed dat we zelfs een prachtig nieuw pand konden bouwen. We zaten stevig achter het stuur en hadden veel plezier van onze reis samen. 

Uit de bocht vliegen
Na de samenwerking met een nieuwe compagnon raakte ik de macht over het stuur in het bedrijf volledig kwijt. En nu klinkt het alsof me dat opeens overkwam. Maar dat ging langzamerhand en dat liet ik natuurlijk zelf gebeuren. Tot het genoeg was. Ik kon er niet meer functioneren, heb het losgelaten en ben er uitgestapt.

Leiderschap
Uit dit bedrijf stappen was een hele dure en tegelijk een hele waardevolle les.
Laat 
ik de werkelijkheid voortduren of kies ik als leider voor de drivers seat?

En hoe is dat voor jou?
Sta je meestal aan de kant van de oorzaak of aan de kant van het gevolg?
Lig je op koers voor je magische stip?
Zie je alleen de weg met de dagelijkse klussen?
Of kun je verder kijken naar een lonkend perspectief, ergens tegen horizon?
Druk je steeds harder op dezelfde knoppen met de hoop op betere resultaten.
Dan weet je ook dat die knop het gaat begeven.

 

Met deze vragen én de antwoorden help ik je als leider met je organisatie graag verder. En als het nodig is, vraag ik andere deskundigen uit mijn netwerk om aan te haken.
Het geeft me een vrij gevoel om op die manier samen te werken aan de mooiste projecten. En dan richt ik me graag op de verkoopkant en dus de verkoopwaarde van jouw bedrijf. Zullen we eens praten? En kijken of het klikt? 

 

Logica brengt je van A naar B

Fantasie brengt je overal

A. Einstein

Hier kun je me voor wakker maken

Ik geef het niet graag toe, maar ik ben geen ochtendmens in tegenstelling tot praktisch al mijn samenwerkingspartners en klanten. Maar na mijn yoga-oefeningen en een koude douche ben ik er helemaal klaar voor: wakker! Waarvoor? Voor die stip aan de horizon. En alles wat draait om om doelstellingen met een deadline in marketing en sales. Zeker als het om activatie gaat. Daar ga ik voor 'aan'. Samen muziek maken en fietskamperen doe ik ook graag.

Mijn drijfveren

Oranje is mijn primaire kleur. Ambitieus met het oog op het resultaat. Uitdaging en enige competitie van mijn samenwerkingspartners is een must. Geel is mijn tweede kleur. Inzicht in zaken hebben is belangrijk, maar alles tot in detail doorgronden vind ik niet nodig. Ik werk wel graag met analisten samen. Ik denk juist inside the box met een twist: want de beste ideeën liggen juist binnen handbereik. De genoemde kleuren zijn gebaseerd op de Intodrives drijfverenscan van De Teamontwikkelaars.

Bekijk mijn drijfveren
16807280_1334370073265118_7715037708243133466_n
IMG_8937
10437466_675844735889375_8733539754162829939_n-circle

Mijn achtergrond

De creatieve industrie. Van stagair in de reclame, traffic assistant, account executive, manager tot bureaubaas in vooral business-to-business marketing communicatie. Op mijn Linkedinprofiel vind je de details.

Klanten voor wie ik met trots en plezier
werk en heb samengewerkt

Wat klanten zeggen

Wat

klanten

zeggen

Wabe_Van_Enk

Frank heeft PropertyNL geholpen bij een Proptech startup. Hij was voor een jong team een goede coach die niet alleen over veel saleskennis beschikt, maar die kennis ook weet over te dragen. Frank heeft ook een scherp oog voor de organisatie. Door zijn ontwapenende eerlijkheid weet hij als geen ander zwakke punten in een organisatie bespreekbaar te maken. 

Wabe van Enk

Directeur/hoofdredacteur PropertyNL
236f26c

Frank is een communicatieadviseur die steeds op zoek is naar de waarde van nieuwe vormen van communicatie en ervoor waakt dat de klant alleen maar vaste routines en communicatiemiddelen inzet. Hij is nieuwsgierig naar de digitale media en andere webtools ter ondersteuning van de ontwikkeling van creatieve communicatie- en businessconcepten.

Eelco Kunst

CEO Vrest
9992-400

Ik heb veel new business gedaan met Frank. Hij en ik vormden dan een team waarbij ik meer de inhoudelijke en hij meer de creatieve aspecten voor zijn rekening nam. Hierin toonde hij zich de meester. Zelfs de kleinste details ontgaan hem niet waardoor een gesprek succesvol wordt. Zijn grote inlevingsvermogen is niet alleen heel waardevol op cruciale momenten, ook zegt het veel over de innemende persoonlijkheid van Frank.

Charles van der Hoog

Cultuurfilosoof Consultant voor lange termijn strategie
3dcda16


Wij waren met ons bedrijf de Teamontwikkelaars toe aan een volgende fase en hebben Frank gevraagd om ons te helpen. We kunnen echt zeggen dat we in een volgende fase terecht zijn gekomen en dit met behulp van de zeer enthousiaste, betrokken en deskundige ziens- en werkwijze van Frank. Frank kan de zaken goed scherp maken hoe je jouw product in de markt zet. Hij heeft creativiteit en denkt mee met ons als bedrijf. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren. Verder is Frank een prettig mens om mee samen te werken, heeft humor, no-nonsens, en hij gaat voor het eindresultaat en laat daarin niet snel los. Dus als je met je bedrijf een volgende stap wilt maken en scherp wilt kijken naar het sales- en marketingproces dan kunnen wij Frank als goede partner zeker aanbevelen.

Ellen Selderijk

Teamontwikkelaars
1eac9f6

Frank heeft samen met Tom (SalesSalsa) 'de Paarse Koe' ontwikkeld bij Homburg Holland. Dit hebben we samen met Frank met de Hardi dealers geïntroduceerd. Ook het idee en de start van de Homburg Academy komt uit de koker van Frank Bergkamp. Door Frank zijn niet aflatende enthousiasme en creativiteit wordt iedereen geïnspireerd.

Johannes de Boer

CEO Homburg Holland

Creatieve afspraak?

Invalid Email
Invalid Number

Bellen of Whats App

Beschikbaar tussen 09:00 en 21:00

0031 (0)6 212 62 253

Frank Bergkamp 3